BeweegKuur Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Wil jij meer grip op je gezondheid? 
Wil jij je fitter voelen? 
Wil jij meer energie? 
Wil jij lekkerder in je vel komen te zitten? 

Kortom: Wil je een gezondere leefstijl?
Een gezonde leefstijl is eigenlijk alles wat je doet of niet doet om gezond te blijven of gezonder te worden. Je gezondheid is niet alleen het ontbreken van ziekte, het is ook een stukje mentale zingeving, kwaliteit van leven en je leven kunnen leven zoals jij dat graag wilt. 
Daarom bieden wij samen met fysiotherapie Waterland in Zeewolde de GLI (=gecombineerde leefstijlinterventie) aan.

Samen kijken we naar de factoren die jouw leefstijl kunnen beïnvloeden. We zijn benieuwd naar jouw verhaal achter het eten, naar jouw mogelijkheden om een gezonder beweegpatroon aan te leren en kijken we naar het grotere plaatje.
Er zijn namelijk genoeg dingen waar je wél mee aan de slag kunt, die je energie geven en zorgen dat je lekkerder in je vel komt te zitten. Het veranderen van leefstijl en vooral het volhouden hiervan klinkt makkelijker dan het is en daarom kunnen wij jou hier bij helpen!
Dit hoef je niet zomaar ineens te doen: Wij stimuleren juist om kleine stapjes te zetten. Meerdere kleine stapjes zorgen juist voor een groter effect, het is makkelijker vol te houden en zorgt voor een opwaartse cirkel. 

Dit doen wij met het programma: de Beweegkuur. Een leefstijlprogramma van twee jaar om gezonder te eten en meer te bewegen en het veranderen van het gedrag. Daarnaast is er aandacht voor meerdere aspecten die onderdeel zijn van een gezonde leefstijl zoals: Gezond slapen, verminderen van stress. Het programma is deels individueel en deels in een groep.
Je wordt begeleid door een leefstijlcoach, diëtist, fysiotherapeut en een buurtsportcoach. 

Doel
Het doel van de Beweegkuur is het behalen van gezondheidswinst bij mensen met overgewicht of obesitas. Door de combinaties van beweging, gezonde voeding en gedragsverandering wordt dit bereikt. 

Wie kan er mee doen?
Beweegkuur GLI is bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar met:
– BMI tussen 25 en 30 kg/m2 in combinatie met een grote buikomvang (>88cm (vrouwen) of >102cm (mannen))
– BMI tussen 25 en 30 kg/m2 in combinatie met hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, diabetes, hart en vaat aandoeningen, artrose of slaapapneu.
– BMI vanaf 30 – 40 kg/m2
– Voldoende motivatie om gedurende 2 jaar het programma te volgen (ter beoordeling van verwijzer en leefstijlcoach)

Duur programma
Het programma duurt 2 jaar waarvan de begeleidingsfase 12 maanden duurt en de onderhoudsfase ook 12 maanden duurt. Een deelnemer wordt begeleid door een leefstijlcoach, fysiotherapeut en een diëtist. 

Hoe werkt het aanmelden? 
Aanmelden loopt via je huisarts, praktijkondersteuner of via een arts uit het ziekenhuis. Zij onderzoeken of je past binnen de Beweegkuur GLI. Je wordt op de wachtlijst geplaatst en zodra er plaats is in een nieuwe groep word je opgeroepen voor een intake.  Houdt rekening met een wachtlijst van enkele weken tot maanden. 

Kosten
Hulp bij een gezonde leefstijl wordt sinds 1 januari 2019 vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Dit wordt niet verrekend met het eigen risico. 

Worden mijn gegevens geregistreerd?
Ja, voor een goede begeleiding worden je gegevens door de betrokken zorgverleners geregistreerd. Door je aan te melden geef je hiervoor automatisch toestemming. Daarnaast word je apart om toestemming gevraagd voor onderzoek naar de GLI. 

Je kunt bij mij terecht voor al jouw vragen over voeding en een gezonde leefstijl. Ik ben te bereiken op: 06-111 966 41. Je kunt mij bellen of appen. Daarnaast kun je direct zelf een afspraak inplannen.

Share