Tarieven

Dieetadvisering is opgenomen in de basisverzekering voor 3 klokuren per kalenderjaar, wat overeenkomt met 4-6 consulten. Als je ouder bent dan 18 valt dieetadvisering onder het eigen risico. Ook is het mogelijk extra vergoeding te krijgen bij sommige zorgverzekeraars. Kijk voor een overzicht van de aanvullende verzekeringen die dieetadvisering vergoeden op deze website.

Als je 123voedingsadvies.com een dieetbehandeling krijgt wordt dit vergoed omdat er met alle zorgverzekeraars een contract is gesloten in 2018.

Een dieetbehandeling wordt zonder aanspraak van je eigen risico vergoed als je in de bekend bent bij de praktijkondersteuner van de huisarts voor de volgende ziektebeelden: :
• Diabetes mellitus;
• COPD;
• Verhoogd risico op hart- en vaatziekten (bijv. >10% risico op hart- en vaatziekten en/of een eerder (doorgemaakte) hart en/of vaatziekte.

Bij een dieetbehandeling is een verwijsbrief niet noodzakelijk. Niet alle zorgverzekeraars vergoeden een behandeling zonder verwijsbrief. Daarom is het slim om eerst je polis na te kijken of een verwijsbrief van je arts te vragen.

Ook zonder verwijsbrief kun je behandeld worden. Dan vindt er een zogenaamde DTD-screening plaats. Dit is een kort onderzoek waarbij wordt gekeken of je bij de diëtist aan het juiste adres bent of dat er verder (lichamelijk) onderzoek nodig is. Hiervoor wordt 15 minuten gerekend. Dit wordt afgetrokken van de 3 uur die vergoed wordt. Als je niet wilt dat ik je huisarts op de hoogte houd van de behandeling dien je dit vooraf duidelijk aan te geven.

Als tarief wordt de door de zorgverzekeraar vastgestelde tarief in rekening gebracht. Voor het exacte tarief verwijs ik je naar je verzekeraar. Als dit tarief er niet is, of na overschrijding van de drie klokuren uit de basisverzekering, wordt per kwartier €15,00 per kwartier in rekening gebracht en bij een huisbezoek een toeslag van €10,00. Dit is het tarief dat door de grootste zorgverzekeraars wordt gehanteerd.

tarieven

tarievendeel2

Zie ook de Algemene voorwaarden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *