Tarieven

Dieetadvisering of diëtetiek wordt in 2024 vergoed vanuit je basisverzekering. Hiervoor gelden een aantal regels:

  • In het basispakket zit 3 klokuren (4-6 consulten) 
  • Als je ouder bent dan 18 valt dieetadvisering onder het eigen risico, tenzij er sprake is van ketenzorg, zie ook hieronder)
  • Kinderen tot 18 jaar hebben géén verrekening met het eigen risico
  • Verwijzing van de (huis)arts is soms noodzakelijk, dit hangt af van de voorwaarden van de zorgverzekeraar;

Aanvullende verzekering
Ook is het mogelijk extra vergoeding te krijgen bij sommige zorgverzekeraars. Kijk voor een overzicht van de aanvullende verzekeringen die dieetadvisering vergoeden op deze website.

Contract met verzekeraar
Als je bij 123voedingsadvies.com een dieetbehandeling krijgt wordt dit bij bijna alle zorgverzekeraars vergoed in 2024. Voor een overzicht, zie de Algemene voorwaarden.

Ketenzorg
Een dieetbehandeling wordt zonder aanspraak van je eigen risico vergoed als je in de bekend bent bij de praktijkondersteuner van de huisarts voor de volgende ziektebeelden: :
• Diabetes mellitus;
• COPD;
• Verhoogd risico op hart- en vaatziekten (bijv. >10% risico op hart- en vaatziekten en/of een eerder (doorgemaakte) hart en/of vaatziekten.

Direct toegankelijk?
Bij een dieetbehandeling is een verwijsbrief niet noodzakelijk. Niet alle zorgverzekeraars vergoeden een behandeling zonder verwijsbrief. Daarom is het slim om eerst je polis na te kijken of een verwijsbrief van je arts te vragen.

Tarieven
Als tarief wordt de door de zorgverzekeraar vastgestelde tarief in rekening gebracht. Voor het exacte tarief verwijs ik je naar je verzekeraar. De kosten voor dieetbehandeling declareren wij rechtstreeks bij de zorgverzekeraars. Hier heb je zelf geen omkijken naar.
Als dit tarief er niet is, of na overschrijding van de drie klokuren uit de basisverzekering, wordt per kwartier €21,25 per kwartier in rekening gebracht en bij een huisbezoek een toeslag van €18,00. 

Consulttarief

Eerste consult
Contact: 60 minuten + individueel dieetvoorschrift 30 minuten

€127,50

Vervolgconsult 

contact 30 minuten

€42,50

Vervolgconsult lang

contact 45 minuten

€63,75
screening directe toegankelijkheid (zonder verwijzing van een arts)€21,25
Toeslag bij huisbezoek€18,00
Tarief invullen belastingverklaringsformulier15 minuten óf €21,25
NoShow tarief€20,00 per 15 minuten geplande tijd

Toelichting behandeltijd:
De behandeltijd bestaat uit twee componenten die samen de behandeling vormen:

  1. Contacttijd: tijd waarbij de cliënt aanwezig is
  2. individueel dieetvoorschrift: de tijd die de diëtist besteed aan het analyseren van voedingskundige, diëtistische en medische gegevens, het eventueel berekenen van de voeding en het samenstellen van een persoonlijk advies. Hier is de cliënt meestal niet bij aanwezig. 

De totaal bestede tijd wordt altijd afgerond op kwartieren.

NoShow tarief
Voor een goede planning is het belangrijk dat je op tijd op je afspraak komt. Wanneer je een afspraak niet kunt nakomen, dien je dit minimaal 24 uur tevoren aan te geven. Dit kan telefonisch, per mail, via de online-agenda of door een voicemailbericht in te spreken. Is de afspraak niet 24 uur van te voren (zaterdagen, zon- en feestdagen niet meegerekend) geannuleerd, moeten we helaas de voor jou gereserveerde tijd in rekening brengen.
Hiervoor rekenen we een NoShow tarief van € 20,00 per 15 minuten ingeplande tijd. Deze rekening kan niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Voor deze kosten ontvang je een factuur per mail of per post.

Zie ook de Algemene voorwaarden

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *