Diëtisten

Uit ervaring weten we dat je je doelen het  beste kunt behalen door realistische doelen te stellen en met praktische adviezen doelgericht aan het werk kunt gaan. Gezond leven, genieten van het leven en van een goede voeding en in balans komen zijn kernwaarden van 123voedingsadvies.com. Onze belangrijkste wens is dat een ieder, met welk dieet dan ook oprecht kan genieten en zijn of haar doelen kan bereiken, mits je hier zelf ook je energie in steekt natuurlijk. Bij ons sta jij centraal. 

Lisette Elskamp foto_professioneel

Ik ben Lisette, praktijkeigenaar  en Allround diëtist met een passie voor een plantaardige leefstijl en op een gezonde, fitte manier stokoud te worden. Na mijn herstel van longcovid heb ik zelf ervaren hoe diepgaand de impact van voeding kan zijn op je gezondheid en energielevel. Deze kennis en ervaring wil ik graag delen met anderen zodat ook zij zich fitter en energieker kunnen voelen. Ik ben officieel opgeleid tot diëtist en blijf dagelijks bijleren. Mijn scholing richt zich onder andere op leefstijlcoaching, coeliakie, duurzamer eten, emotie-eten en darmklachten.

Ik ben een diëtist die de klant centraal stelt en het belangrijk vind om realistische doelstellingen op te stellen en daarbij een advies op maat te geven waarbij ik kijk naar de lichaamssamenstelling, maar ook naar het eetgedrag, leefomstandigheden (werk, drukte van een gezin etc) en andere omstandigheden die een rol spelen bij een verandering van het voedingspatroon. Ik ben vrij persoonlijk en sta dicht bij mijn klanten en geniet van de band die ik opbouw gedurende de behandeling. 

Mijn kernwaarden zijn:
Leergierigheid: Ik hou van cursussen volgen en constant bijleren. Hierdoor blijf ik op de hoogte van de laatste trends en onderzoeken in de voedingswereld. 
Empathie en Cliëntgerichtheid: Ik begrijp de uitdagingen in het leven van mijn cliënten en streef ernaar hen op een persoonlijke toegankelijke manier te helpen. 
Ondernemerschap: Dit stelt me in staat om mijn visie, creativiteit en doorzettingsvermogen te benutten en voortdurend te blijven groeien in mijn vak. 

Mijn ideale klant
Mijn ideale klanten zijn mensen die  écht bereid zijn om aan hun gezondheid te werken en maximaal te willen leven. Of je nu last hebt van darmklachten, ondervoeding of overgewicht: Ik ben er 100% van overtuigd dat iedereen kan kiezen voor een mooier, gezonder en energieker leven.

Wat mij onderscheidt van mijn collega’s:
Mijn toegankelijke manier van communiceren en mijn enthousiasme om mensen gezonder te laten eten en leven zijn wat mij onderscheiden. Ik verdiep me in de diverse facetten die een rol spelen in het leven van mijn cliënten, zodat ik hen zo goed mogelijk kan helpen.

Waarom kies ik voor plantaardig? 
Mijn keuze voor een grotendeels plantaardig voedingspatroon kwam na mijn ervaring met longcovid. Nadat ik opnieuw ernstig ziek in het ziekenhuis belandde kreeg ik het advies plantaardig te eten: “Dierlijke eiwitten verteren kost je 30% van je energie”. Het schrappen van dierlijke eiwitten en het eten van voeding met kiemkracht heeft mijn energielevel drastisch verbeterd en mijn leven volledig veranderd. . Dit wil ik ook anderen laten ervaren. Desondanks zijn er ook situaties waarin er nog steeds dierlijke voeding geadviseerd wordt. 

Gezonde Leefstijl = Vrijheid
Voor mij betekent een gezonde leefstijl vrijheid: de vrijheid om te doen wat ik wil zonder vermoeidheid. Het stelt me in staat om actief te zijn met mijn jonge kinderen en door te gaan waar anderen moeten opgeven.

Inspirerende Succesverhalen
Een van de meest inspirerende aspecten van mijn werk is het zien van cliënten die geen medicatie meer nodig hebben en weer echt energie ervaren. Het is ongelooflijk om te zien hoe mensen zich zonder klachten weer goed kunnen voelen.

Mijn Lange Termijn Doelen
Mijn doelen zijn om meer online diensten en cursussen aan te bieden. Ik wil meer praktische en inhoudelijke tips en lessen delen, en groepstrajecten starten. Zo kan ik meer mensen bereiken en helpen met hun streven naar een optimale gezondheid.

Blijven Leren en Groeien
Ik lees dagelijks over voeding, gedrag en gezonde veroudering. Dit houdt mij scherp en zorgt ervoor dat ik mijn cliënten de beste adviezen kan geven.

Podcast en E-books
Mijn podcast, de Leefstijlrevolutie, leert mensen hoe ze hun droomleven kunnen bereiken met maximale energie, gezondheid en zelfvertrouwen. In mijn e-books deel ik praktische handvatten, zoals kruidenmixen zonder zout en dieetvriendelijke receptenboeken.

Ondernemende Diëtist
Mijn leergierige houding en de wens om meer mensen te bereiken motiveert mij om een meer ondernemende diëtist te worden. Dit stelt me in staat om mijn kennis en passie op grotere schaal te delen.

Fit en Gezond Blijven als prioriteit
Mijn gezondheid is voor mij zeer belangrijk. Ik eet dagelijks een kilo groenten en fruit, kies voor gezonde leefstijlkeuzes en zorg ervoor dat mijn relatie met voeding in balans is.

Ik doe zelf alles om fitter te worden en zo gezond mogelijk te maken Ik maak regelmatig mealpreps, deel veel gezonde recepten op social media en andere ideeën om de gezondheid te verbeteren, wandel veel, sport regelmatig en draag barefoot-schoenen om ook mijn gestel te bevorderen. Daarnaast geniet ik dagelijks van de natuur, volg ik een circadiaans ritme, vast ik regelmatig en neem ik ijsbaden.

Jouw Gezondheid, Jouw Keuze
Ik wil mijn cliënten meegeven dat je in grote mate zelf invloed kunt uitoefenen op je eigen gezondheid. Je kunt kiezen voor maximaal leven, energie en gezondheid binnen jouw omstandigheden.

Recente scholingen zijn o.a.

 • Mealprepcursus (2024)
 • Basisscholing Nederlandse Coeliakie Vereniging (2023)
 • Opleiding Leefstijlcoach voor diëtisten , HAN (2023)
 • Scholing beweegkuur GLI (2022)
 • Post HBO cursus Bariatrie en Voeding (2022)
 • Collegetoer Voeding bij maag- en darmproblematiek (20221)
 • Duurzaam eten (2020)
 • PDS: pathofysiologie, voeding en behandeling, deel 1 en 2 (2020)
 • Emotie eten de baas (2019)
 • Verdieping FODMAP en SIBO (2018)
 • Nierfalen, GLNP (2017)
 • Hematologie en oncologie, GLNP (2017)
 • Het belang van spiermassa bij ondervoeding, NVD (2016)
 • Voeding en diabetes POST-hbo, HAN (2016)
 • COPD basis (2016)
 • COPD verdieping (2016)
 • Cardio Risicovasculair management, VV (2016)
 • Problemen van de gezonde darm NVD (2016)
 • Masterclass ‘Multidisciplinaire zorg rondom de fysiek kwetsbare oudere patiënt’
 • NDF Voedingsrichtlijn diabetes (NVD) 2015
 • Minor Motivational Interviewing HAN, (2014)

Ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici: 19913334389.

Share

1 gedachte over “Diëtisten”

 1. Hoi Lisette,

  Ik had de papieren in de auto voor je klaar liggen, dus heb ik het door je brievenbus gedaan.

  Trouwens, jouw brievenbus is bijna vol.

  Bedankt voor de begeleiding 😀

  Groetjes,
  Jenny Noya.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *