Gezond, genieten en in balans komen

Een dieet heeft verschillende definities. Google het maar eens, je ziet leefregels, honger hebben en nog veel meer. Voor mij betekent een dieet een aanpassing van je voedingspatroon zodat dit aan specifieke eisen voldoet dat past bij het individu. Op maat gemaakt voor jou dus!

Ik vind het belangrijk dat je je niet hoeft te focussen op de calorieën of dat je een crashdieet hoeft te volgen. Naar mijn mening is dat slechts een tijdelijke oplossing. Wat ik belangrijk vindt is dat je leert genieten van normale voeding en normale porties. Ik pak overgewicht aan door te kijken naar de oorzaak. Dit is meestal een combinatie van verkeerde gewoonten, maar wordt ook mede veroorzaakt door een verstoring van hormonen (insuline, groeihormoon, serotonine en ghreline).

Ik vind het belangrijk dat als je afvalt je kiest voor verantwoord afvallen. Op het moment dat je té snel afvalt, lever je ook in op je spiermassa. Dat wil ik zoveel mogelijk voorkomen. Daarom kies ik voor een dieet waarbij je op een gezonde manier afvalt waardoor je  steeds gezonder en fitter wordt.

Naast de snelheid van het afvallen, vind ik het ook belangrijk om je te helpen je de hormoonbalans te herstellen. Door deze verstoring heb je regelmatig trek en dan vooral in ongezonde voedingsmiddelen. Door herstel van de hormoonbalans zal je minder hongergevoel hebben, minder trek in ongezonde voedingsmiddelen en wordt je voeding weer gebruikt om jou energie te geven. Dit helpt jou om je sterker te voelen en makkelijker de verleidingen de baas te kunnen.

Met mijn gezondheidsprogramma wil ik ervoor zorgen dat je meer kennis krijgt over wat er gebeurt in jouw lichaam als je kiest voor bepaalde voedingsmiddelen.  Met deze kennis krijg je de regie in handen. Je leert keuzes maken op basis van de reacties en signalen van jouw lichaam op de door jou gekozen voedingsmiddelen. 

Persoonlijk en in vijf verschillende fasen
Samen stellen we doelen op. Naar aanleiding hiervan stel ik een programma op dat past bij jouw lichaam, jouw invulling van je dagelijkse leven, je energiebehoefte, je valkuilen en risico’s.

Mijn programma bestaat uit vijf verschillende fasen: De voorbereidingsfase, het herstellen van de hormoonbalans, de fase waarin je afvalt, de terugkeer naar een normaal voedingspatroon met een stabiel gewicht en tot slot de laatste fase waarin ik je richtlijnen meegeef voor gewichtsbehoud op langere termijn.

Met élk dieet kun je afvallen. Het ene dieet is zwaarder dan het andere, maar het behalen van resultaat lukt vaak wel. Vaak gaat het daarna mis: je gaat weer terug naar je oude voedingspatroon en komt weer aan. Daarom heb ik in mijn dieet een stabilisatiefase opgenomen waarin je langzamerhand terugkeert naar een voedingspatroon waarbij je gewicht stabiel blijft.

Ook als je je doel behaald hebt blijft het een valkuil dat je jezelf steeds vaker iets extra’s gunt waardoor je op den duur weer zwaarder wordt. Ik geef je richtlijnen mee waardoor je kunt voorkomen dat je in de toekomst weer zwaarder wordt.

Graag vertel ik je meer over mijn manier van werken en over de kosten van dit gezondheidsprogramma. Je kunt vrijblijvend een gesprek aanvragen via het contactformulier of telefonisch via 06-111 966 41.

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *