Eetgedrag en Emotie-eten

Als je je eetgedrag wilt aanpassen ben je bij 123voedingsadvies.com aan het juiste adres.

Dat een zak chips niet zo gezond is hoef ik niemand uit te leggen. Maar waarom blijft het dan toch zo lastig?

Ik wil je helpen om je eetgedrag blijvend veranderen: minder emo-eten, minder gericht op lijnen én meer het verleidingseten kunnen weerstaan. Bij 123voedingsadvies.com geloven we niet in die hypes, we willen niet met het opgeheven vingertje wijzen: ‘dat mag jij niet eten’. Veel meer zijn we voorstander van zélf bewuste keuzes maken; stoppen met overeten uit emotie, verveling of lekkere trek.

Neem jij vaak tóch die reep chocolade eten of tóch dat extra broodje bij de lunch. Soms uit verveling, soms uit emotie. Vaak hoor ik: ‘Ik ben de hele dag bezig geweest met rennen en vliegen, die zak chips heb ik dan écht even verdiend’.  Herkenbaar?

Dit soort snaaien is funest voor je zelfvertrouwen en je gewicht: ‘Het is wéér niet gelukt, ik ben ook gewoon stom dat ik dit niet kan’.

Door het probleem bij de kern aan te pakken kom jij ook in de buurt van jouw doelstellingen en scheelt dit je een hoop frustraties op termijn.

Wij geloven in de regie over je eigen leven herpakken: niet meer het gevoel van falen. Bewuster keuzes maken en genieten van hetgeen je wel eet. Kiezen voor het allerlekkerste in plaats van onbewust teveel te eten.

We hebben concrete stappen en lessen voor gedragsverandering waar je thuis mee aan de slag kunt. Gedragsverandering voor normale mensen zoals jij en ik: die houden van een chocolaatje en niet alleen maar rauwkost willen eten.  Oefeningen die je niet meteen perfect hoeft te doen: jarenlange gewoonten slijt je er tenslotte niet zomaar uit. Maar stap voor stap komt jouw doelsteeds een beetje dichter in de buurt.

Share