Courses: Vooraf

Tomatensoep

Tomatensoep: Iedereen kent het, (bijna) iedereen lust het én iedereen heeft zijn eigen recept ervoor. Als ik tomatensoep maak is dit meestal een enorme pan bomvol tomaat, groenten en natuurlijk gehaktballetjes. Die soep verdeel ik dan over een aantal bakjes voor in de vriezer waardoor we thuis toch weer zo’n 6-7x soep kunnen eten. Soms …

Tomatensoep Lees meer »

Share

Cheat steak tartare

Hoe heerlijk is het om een voorafje te maken dat er superluxe uit ziet, maar in de praktijk peanuts is om klaar te maken. Dát is wat we willen rond de feestdagen: Lekker eten, maar toch ook vooral gezellig bij de familie/vrienden zijn. Dit recept is een goed voorbeeld daarvan en komt van uitpuilineskeuken. Het …

Cheat steak tartare Lees meer »

Share

carpacciosalade

Kerst komt er weer aan: een feest vol lekkernijen en gezelligheid. Lekker eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Een paar verse ingrediënten that’s all you need.  

Share

Zalmamuses uit een glaasje

Een klein gerechtje, binnen korte tijd te maken en ook deze: kun je enkele dagen vooraf maken. Een extra voordeel is dat dit voorgerechtje weinig ruimte inneemt in je koelkast! De zalm smaakt heerlijk met de mouse van roomkaas, zure room, dille en een klein beetje citroen. Klinkt goed tóch!  

Share

Gevulde schuitjes

Gevulde schuitjes: Opnieuw een vegetarisch gerecht. Met de feestdagen krijgen we vaak genoeg vlees binnen. Dit is een mooi kleurrijk recept, wat lekker fris smaakt en er mooi uit ziet. Ook dit recept kun je in het voren klaarmaken.  

Share

Mozzarella-torentjes

Het voordeel van dit recept dat ook mensen die geen vlees eten lekker mee kunnen doen. Ideaal om mensen niet in een hoekje te hoeven zetten vanwege aangepaste dieetwensen. Ook is dit recept low budget, ook dat is fijn tijdens de dure decembermaand. In het recept ben ik uitgegaan van 5 torentjes. Afhankelijk van de …

Mozzarella-torentjes Lees meer »

Share

Licht-pittige gazpacho

Gazpacho! Een gerecht wat ik nog niet eerder had gegeten. Het is een soort koude tomatensoep die je enkele dagen in het voren kunt maken. Dit is zelfs beter omdat de smaken dan beter kunnen intrekken.  

Share

Zalmtartaar

Een zalmtartaartje straalt toch wat luxe uit. Het is daarnaast ook nog eens heel makkelijk om te maken. En het smaakt heerlijk! Een prima voorafje voor de feestdagen. Het fijne is dat je dit ook een dag van te voren kunt maken, zo kun je gewoon bij je bezoek zijn.  

Share